Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Νέα εξάμηνη παράταση για τους πλειστηριασμούς

Η απαγόρευση ίσχυε έως σήμερα

Με το σχέδιο νόμου για τα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015 που ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή παρατείνεται για έξι μήνες η ισχύς των απαγορεύσεων πλειστηριασμού που λήγουν την 30η Ιουνίου 2011.

Ειδικότερα, με το άρθρο 46 του νέου νόμου προβλέπονται τα εξής:

Προσλήψεις στο Αρεταίειο

Μέχρι 4 Ιουλίου η υποβολή των αιτήσεων

Την πρόσληψη 14 νέων υπαλλήλων, οι οποίοι θα υπογράψουν οκτάμηνη σύμβαση εργασίας, ανακοίνωσε το Αρεταίειο Νοσοκομείο Αττικής.

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών εκπνέει στις 4 Ιουλίου.

Θα προσληφθούν:

Αστικά λύματα κατέληξαν στη θάλασσα

Αγωγός έσπασε κατά τη διάρκεια εργασιών

Για θαλάσσια ρύπανση στην περιοχή «Δεσποτική Κολύμπα» στο Ρέθυμνο ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή. Οι υπάλληλοι που έκαναν αυτοψία στην περιοχή διαπίστωσαν πως κατά την εκτέλεση εργασιών τοποθέτησης στύλου της ΔΕΗ με τη χρήση γεωτρυπάνου, θρυμματίστηκε υπόγειος αγωγός αστικών λυμάτων της ΔΕΥΑ Ρεθύμνου, με αποτέλεσμα την κατάληξή τους στη θάλασσα. Προκλήθηκε έτσι ρύπανση έκτασης 500 τ.μ. περίπου.



Σπάτα – Άρτεμις σταθερά προς τη νέα καλλικράτεια εποχή

Από την Αγγελική Ραγκούση

Ομαλή και χωρίς εκπλήξεις η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στα Σπάτα, την Πέμπτη 23 Ιουνίου. Ουσιαστικά καλές ειδήσεις βγαίνουν απ’ τις ερωτήσεις που τίθενται πριν συζητηθούν τα θέματα ημερησίας διάταξης. Ολιγόλογες και περιεκτικές οι ερωτήσεις, λιτές αλλά με απόλυτη σαφήνεια οι απαντήσεις, συντελούν στην ξεχωριστή παρουσία αυτού του δημοτικού συμβουλίου, που κατόρθωσε να ανεβάσει την ποιότητα των συνεδριάσεων, επιβάλλοντας κανόνες που ήταν αδιανόητοι σε αιρετούς της κοινότητας Αρτέμιδας. Ίσως είναι η πρώτη μάχη που έχουν κερδίσει όσοι απαρτίζουν το νέο σώμα και είναι άξιοι συγχαρητηρίων.
Συντήρηση συσκευών χλωρίωσης
Τώρα για να επανέλθουμε στα θέματα προ ημερησίας. Διευκρινίσεις ζήτησε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Δημήτρης Μάρκου σχετικά με τη συντήρηση των συσκευών χλωρίωσης του

ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ- Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ!!!

Είναι το μικρότερο από τα 36 νησιά των Κυκλάδων αλλά και το πιο πυκνοκατοικημένο! Από τους 366 κατοίκους του οι 110 είναι παιδιά και νέοι, μοναδική αναλογία σε ολόκληρη την Ευρώπη!
Είναι το μικρότερο από τα 36 νησιά των Κυκλάδων με ανθρώπινη παρουσία και το πιο πυκνοκατοικημένο! Από τους 366 κατοίκους του οι 110 είναι παιδιά και νέοι, μοναδική αναλογία σε ολόκληρη την Ευρώπη!

Σκόπελος Σε σμαραγδένιο φόντο

Βρίσκεται στον μυχό όρμου, σε κατάφυτη περιοχή από πεύκα, κυπαρίσσια και πλατάνια. Θεωρείται ιδανικό σημείο για όσους έχουν βάρκες και τα επιβατηγά πλοία αράζουν εδώ όταν το λιμάνι της Σκοπέλου έχει καιρό. Η παραλία έχει ψιλό βοτσαλάκι και σκιά κάτω από τη μουριά, ενώ στη ψαροταβέρνα «Κοράλλι» εκτός από καφέ θα βρείτε και φρέσκο ψάρι. Απέχει 8 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα.
Καστάνι
Κάποιοι την προτιμούν επειδή εδώ έγιναν γυρίσματα για το «Mamma Mia». 

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στο Σύνταγμα από τα χημικά

Η εκτεταμένη χρήση των χημικών από την ΕΛΑΣ έχει κάνει αποπνικτική και σήμερα την ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας.
Κλειστή είναι από το πρωί η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας και η Ακαδημίας γύρω από τη Βουλή για την εύκολη πρόσβαση των βουλευτών, ενώ συνεργεία του Δήμου Αθηναίων προσπαθούν να καθαρίσουν από πέτρες, ξύλα, μπουκάλια και γυαλιά τους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα, μετά τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της πόλης.

Το ελληνικό «ναι» ανεβάζει τις μετοχές της Ευρώπης

Σε κούρσα ανόδου για τέταρτη συνεχή μέρα τα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια μετά τη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Οι ευρωπαϊκές μετοχές σημειώνουν κέρδη καθώς αναπτερώνονται οι ελπίδες των επενδυτών για την οικονομική πορεία της Ελλάδας και τη διάσωσή της από την χρεοκοπία.

Αύξηση 40% των αυτοκτονιών λόγω κρίσης

Δραματική αύξηση σημειώνουν οι αυτοκτονίες στη χώρα μας μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης.

«Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία και οι επιδημιολογικές μελέτες καταδεικνύουν μια σημαντική αύξηση σε ποσοστά αυτοκτονιών στην Ελλάδα, η οποία αγγίζει το 40%», αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης για την αύξηση των αυτοκτονιών λόγω της οικονομικής κρίσης και των κυκλωμάτων τοκογλυφίας,

«Η Κερατέα ήταν η προπόνηση» Με τα γεγονότα της Κερατέας συνέδεσε ο Χρ.Παπουτσής τα επεισόδια στο Σύνταγμα

Η Κερατέα ήταν η προθέρμανση για ό,τι ακολούθησε στο Σύνταγμα, είπε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, προσθέτοντας ότι όλη την προηγούμενη περίοδο οι διαδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος ήταν φιλειρηνικές και δεν είχε γίνει καμία επιχείρηση από τα ΜΑΤ.

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή μεταξύ Βενιζέλου - Κεφαλογιάννη

Tο θέμα της συνεννόησης «άνοιξε» και πάλι στην Ολομέλεια, με τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, να ζητεί να δοθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση ξεκάθαρο το μήνυμα της σύμπνοιας ενόψει και της συνεδρίασης του Eurogroup, εξ αφορμής μιας αποστροφής του λόγου του βουλευτή της Ν.Δ., Κωστή Χατζηδάκη, στην οποία αντέδρασε, ερμηνεύοντάς την, ο υπουργός Οικονομικών.


Χρήστος Μάρκου: Όλοι θα κριθούμε από το έργο κάνουμε

Στην Γενική Συνέλευση της ΝΕΑΣ ΠΟΛΗΣ καθαριότητα και ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ τα θέματα αιχμής

Ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία οι εργασίες της 14ης τακτικής γενικής συνέλευσης των μελών της Ενωτικής Κίνησης Σπάτων – Αρτέμιδος «ΝΕΑ ΠΟΛΗ» που έγινε την Κυριακή 26 Ιουνίου στην Αρτέμιδα.

Ομόφωνα εγκρίθηκαν οι εισηγήσεις για διάφορα οργανωτικά ζητήματα όπως επίσης και αυτές που αφορούν τον Κανονισμό Λειτουργίας της παράταξης.
Η Γ.Σ. της «Νέας Πόλης» άνοιξε με την πολιτική ομιλία του Δημάρχου Σπάτων – Αρτέμιδος κ. Χρήστος Α. Μάρκου που τόνισε:

Πεδίο μάχης η πλατεία Συντάγματος Νύχτα τρόμου στο κέντρο της Αθήνας

Συνεχίζονταν τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας ακόμα και μέχρι πολύ αργά το βράδυ της Τετάρτης. Η πλατεία Συντάγματος εκκενώθηκε εκ νέου από την αστυνομία, καθώς οι δυνάμεις των ΜΑΤ συγκρούονταν με κουκουλοφόρους. Το σκηνικό των επεισοδίων εντοπιζόταν κυρίως στην Όθωνος και μπροστά από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».

Η αστυνομία έκανε εκ νέου χρήση χημικών, με τα δακρυγόνα να πέφτουν «βροχή». Οι δυνάμεις των ΜΑΤ ξυλοκόπησαν έναν νεαρό στην πλατεία Συντάγματος, ενώ ο κύριος όγκος των Αγανακτισμένων μετακινήθηκε προς την Ερμού και προσπαθούσαν, κατά διαστήματα, να επιστρέψουν στην πλατεία.

Ψηφίστηκε με 155 «ναι» το Μεσοπρόθεσμο

Πέρασε το Μεσοπρόθεσμο με 155 ψήφους από τη Βουλή, σε μια διαδικασία που ανέδειξε τρεις εμφανείς και τρεις αφανείς πρωταγωνιστές.

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Δημ.Μάρκου: Ας μην επιβαρύνουμε το σημαντικό τομέα της καθαριότητας με τον τομέα του πρασίνου

dmarkou.blogspot.com
Στην  χθεσινή  συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε , ο κ. Δημήτρης Μάρκου επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Εποχή- Δύναμη Αλλαγής», τοποθετήθηκε επί του πρώτου θέματος της ημερησίας διάταξης , αναφορικά με τον οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας του Δήμου.

Συγκεκριμένα κατά την τοποθέτηση του οργανογράμματος  και τον καταμερισμό των τομέων ο κ.Δημήτρης Μάρκου είπε:

Άκρως αποκαλυπτική η τοποθέτηση του κου Δημήτρη Μποτζιολή.

Άκρως αποκαλυπτική η τοποθέτηση  του κου Δημήτρη Μποτζιολή Δημοτικού σύμβουλου της παράταξης «Νέα Πνοή», στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για το θέμα που έχει προκύψει με νόμιμες διαδικασίες των τροχήλατων καντινών στην παραλία της Αρτέμιδος. Ας δούμε την τοποθέτηση του μάχιμου νεαρού Δημοτικού Σύμβουλου η οποία φαίνεται σωστά συγκροτημένη.

«Η συγκεκριμένη καντίνα έχει πάρει άδεια τροχήλατης ενώ έχει φτιάξει κανονικό μπαρ σταθερής κατασκευής έχει ηχεία έξω για μουσική χωρίς άδεια καθώς έχει ξεπεράσει κατά πολύ το 50% του μεταβιβαζόμενου χώρου που δικαιούται για ομπρέλες.
Ζητώ δημόσια συγγνώμη για την θετική ψήφο που έδωσα στην ψήφιση για τα τέλη των παραλιακών καταστημάτων με θέμα εκχώρηση θέσεων για ομπρέλες στην παραλία καθώς δεν τηρείται η ισονομία.»

Υπάλληλος Φαρμακείου - Σπάτα

ΖΗΤΕΙΤΑΙ άτομο με γενική εργασιακή εμπειρία, τουλάχιστον απόφοιτος λυκείου, με γνώσεις καλλυντικών, ευχάριστη και κοινωνική, για να εργαστεί σε Φαρμακείο στα Σπάτα Αττικής. Τηλ: 210 6025546.

Προσωπικό Λάντζας - Σπάτα Eστιατόριο Meat me

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ Λάντζας ζητείται για στελέχωση εστιατορίου στο νέο εμπορικό κέντρο στα Σπάτα. Θα προτιμηθούν κάτοικοι των γύρω περιοχών. Βιογραφικά στο e-mail: meatmespata@yahoo.com.

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Για συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

    ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                            ΑΡ.  ΠΡΩΤ.  19886.
 ΔΗΜΟΣ  ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ                                      ΗΜΕΡΟΜ.   27-6-2011.
        

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Για   συνεδρίαση  της  Οικονομικής  Επιτροπής

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΚΑΖΑΝΙΩΝ

 Από Μάνος Φωτίου

Με την ευλογία του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικολάου, ξεκίνησαν χθες το βράδυ κατά τις 9,30μμ τα καζάνια για το περιβόητο στιφάδο.
Στον πανηγυρικό εσπερινό  και στην  εκδήλωση παρέστησαν οι βουλευτές κος Σταύρου, κος Καντερές ,κος Οικονόμου, ο πρώην δήμαρχος κος Αθαν.Τούντας,ο κος. Δήμαρχος Χρήστος Μάρκου, κύριοι  Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο κος Δημήτρης Μάρκου επικεφαλής συνδιασμού από την αντιπολίτευση και ο πρώην Δήμαρχος και  Δημοτικός Σύμβουλος κος Τούντας Αντώνης και πλήθος κόσμου.

Επίσης  μόνο στον χώρο τον καζανιών παραβρέθηκαν ο κος Κασσίμης  Γιώργος επικεφαλής συνδιασμού από την αντιπολίτευση και οι Δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης. 

Στις 14.00 η ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο

Στις 2:00 το μεσημέρι της Τετάρτης 29.06.2011 ξεκινά η κρισιμότερη ψηφοφορία για το μέλλον της Ελλάδας στην ολομέλεια της Βουλής.

Είναι η ώρα  που θα αρχίσει η καταμέτρηση  των «ΝΑΙ» και των «ΟΧΙ»  για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η «επιχείρηση αφύπνισης» της κυβέρνησης περιόρισε στο ελάχιστο τις πιθανές διαρροές με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να επικεντρώνονται μόνο στην στάση που θα κρατήσει ο κ. Αλέκος Αθανασιάδης.

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

O ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΣΤΙΦΑΔΟΥ!!!!



ΧΡΩΣΤΑ ΦΠΑ 500.000.000 ΕΥΡΩ!!!!

Δεκατρείς βουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής τον κοινοβουλευτικό  εκπρόσωπο Κώστα Μαρκόπουλο με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή είχαν ζητήσει από τον υπουργό Οικονομικών να απαντήσει γιατί δεν έχουν ενεργοποιηθεί οι ποινικές διατάξεις που προβλέπει ο νόμος στην περίπτωση της γερμανικής εταιρείας Hochtief ,που έχει την εκμετάλλευση του αεροδρομίου μας στα Σπάτα  και αρνείται να πληρώσει 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ

Από  Θεοδοσία Κατσαρού

Επειδή σας παρακολουθώ ανελλιπώς και τυγχάνει να είμαι κι η γραμματέας της πολιτικής παράταξης του Δημάρχου, πολύ ευχαρίστως θα ήθελα να σας ενημερώσω για την απάντηση του Δημάρχου απέναντι στο  θέμα με το Λύκειο Ελληνίδων  και τις εκδηλώσεις «Πέτρου και Παύλου»

Είπε λοιπόν ο Δήμαρχος ότι: 




Ανοίγει το Smart Park στα Σπάτα

Το υβριδικό πάρκο κατασκευάζεται στην περιοχή «Γυαλού» των Σπάτων σε επιφάνεια 91.000 τ.μ.
Το πρώτο υβριδικό εμπορικό πάρκο στην Ελλάδα ανοίγει τις πύλες του τον Οκτώβριο. Πρόκειται για το Smart Park στην περιοχή "Γυαλού" των Σπάτων, το οποίο κατασκευάζεται δίπλα ακριβώς στο εκπτωτικό χωριό της McArthur Glen.
Μία επένδυση συνολικού ύψους 60 εκατ. ευρώ αναπτύσσεται σε επιφάνεια 91.000 τ.μ., εκ των οποίων τα 50.000 τ.μ. θα είναι οι χώροι των μεγάλων καταστημάτων. Θα συνδυάζει ψώνια και αναψυχή.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΕΝΤΕ ΑΙΩΝΩΝ ΣΤΑ ΣΠΑΤΑ. ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΙΦΑΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ.

Το πανηγύρι που γίνεται κάθε χρόνο προς τιμή του Αγίου Πέτρου, Πολιούχου της πόλης των Σπάτων, και διαρκεί τρεις ημέρες (28, 29 και 30 Ιουνίου), είναι ριζωμένο βαθιά στην ψυχή των Σπαταναίων. Έχοντας διαδρομή πέντε αιώνων περίπου, συνεχίζεται παραδοσιακά και γιορτάζεται ανελλιπώς κάθε χρόνο, με την πρέπουσα λαμπρότητα.
Το  τριήμερο πανηγύρι, το οποίο κορυφώνεται με την ολοήμερη και ολονύκτια ετοιμασία περίπου 50 καζανιών στιφάδου, από μοσχαρίσιο κρέας και κρεμμύδια, την παραμονή της εορτής. Το στιφάδο προαγοράζεται από δημότες και άλλους πιστούς και μοιράζεται σε αυτούς την ημέρα της εορτής των δύο Αποστόλων.
Φέτος ήδη ξεκίνησε η προαγορά του στιφάδου η οποία έχει το αντίτιμο των 30 ευρώ. Ας μάθουμε όπως περισσότερα για το Έθιμο αυτό:

ΑΥΡΙΟ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ "ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ"

ΤΡΙΤΗ 28-6-2011
*      ΩΡΑ 7.00πμ  ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ –ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΕΣ  στον Ιερό Ναό Αγ. Αποστόλων Πέτρου & Παύλου                          
 
*     ΩΡΑ 10.00πμ. ΣΤΟ «ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΣΤΙΦΑΔΟΥ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ»   σε συνεργασία με  τον  Ορειβατικό Σύλλογο Σπάτων                    
 ΕΚΚΙΝΗΣΗ : 1Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΤΩΝ
  

 ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: ΩΡΑ 10.30πμ  ΧΩΡΟΣ  «ΦΑΓΙΑ»

*    Ώρα  19.00μμ. ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ στον Ιερό Ναό Αγ. Αποστόλων Πέτρου &Παύλου                       
*
 
Ώρα 20.30μμ. ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ από τον Ιερό Ναό Αγ. Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στον χώρο  «ΦΑΓΙΑ» και το παραδοσιακό άναμμα της φωτιάς στα καζάνια. Συμμετέχουν Ακαδημίες του Αθλ. Οργανισμού Δ. ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ ΔΑ.ΓΙ.ΠΟ.ΛΗ.

Δελτίο τύπου

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την παράσταση “Πεδίον ολισθηρόν” από το χοροθέατρο ΔΑ.ΓΙ.ΠΟ.ΛΗ. στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Σπάτων «Χρήστος  Μπέκας»  το Σάββατο 25  Ιουνίου σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα, χορευτές με αναπηρία και μη, μας άφησαν άφωνους με τη δύναμη της ψυχής και της θέλησής τους. Σε τι μονοπάτια, σε τι λεωφόρους μας οδήγησαν και μας παρέσυραν σ' ένα πεδίο ολισθηρό και μας!

Κανονικά θα λειτουργήσει το μετρό αύριο και την Τετάρτη

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους

Κανονικά θα λειτουργήσει αύριο και την Τετάρτη το Μετρό, μετά την απόφαση και των ηλεκτροδηγών να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αργά το απόγευμα επισημαίνουν ότι το «κλαδικό Σωματείο του Μετρό αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι δε στέκεται σε περιχαρακώσεις και σκοπιμότητες, όπως κάποιοι άσκεπτοι θέλουν να το παρουσιάσουν.

Πυρκαγιά στο Κορωπί

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν την κατάσβεσή της

Πυρκαγιά σε έκταση με χαμηλή βλάστηση εκδηλώθηκε στις 21:45 στην περιοχή Κίτσι στο Κορωπί. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής στο σημείο, όπου επιχειρούν την κατάσβεση 36 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

Από την φωτιά, δεν κινδυνεύουν κατοικίες.

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΠΩΛΗΤΗΣ -ΤΡΙΑ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΓΙΑ το MC ARTHUR GLEN (MC1)

H BSB ζητά:

Πωλήτριες Λιανικής για το ΝΕΟ κατάστημα στο MC ARTHUR GLEN (MC1)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σύγκλησης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
(παρ.6 Άρθρο 75, Ν. 3852/10)

    Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος την 28 του μηνός Ιουνίου έτους 2011 ημέρα Τρίτη και ώρα 1430 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεως στο παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87).


ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΠΑΤΩΝ

Σήμερα στις 8,00μμ θα γίνει η προβολή της ταινίας  «Ο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΓΑΜΟΣ ΣΤΑ ΣΠΑΤΑ» από τα ΚΑΠΗ  Σπάτων. Η ταινία είναι από το θεατρικό έργο που πραγματοποιήθηκε πέρσι από κατοίκους των Σπάτων που αναβιώσανε το έθιμο του παραδοσιακού γάμου στα Σπάτα.

Δημ.Μάρκου: Έντονος προβληματισμός για την δεύτερη διόρθωση του προϋπολογισμού.

 dmarkou.blogspot.com
 
Είμαστε ίσως ο μόνος Δήμος τα τελευταία 10 χρόνια που δεν μπορεί να συντάξει έναν σωστό και αληθοφανή προϋπολογισμό με πραγματικά και υλοποιήσιμα νούμερα, γιατί όπως είναι γνωστό ήδη ο προϋπολογισμός του Δήμου μας επέστρεψε από την περιφέρεια για δεύτερη Διόρθωση.

Αντ. Τούντας: «Αινιγματική» η συμπεριφορά του κ.Δημάρχου απέναντι στο Λύκειο Ελληνίδων

 dmarkou.blogspot.com

Μεγάλο θέμα έχει προκαλέσει η μη συμμετοχή του Λυκείου Ελληνίδων στις εκδηλώσεις « των Αγίων Πέτρου και Παύλου», κάτι το οποίο έχει απασχολήσει αρκετούς από τους Συμβούλους στα τελευταία Δημοτικά Συμβούλια.
Στο χθεσινό συμβούλιο ο κ. Αντώνης Τούντας , Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Νέα Εποχή-Δύναμη Αλλαγής», και πρώην Δήμαρχος Σπάτων, επισημαίνει έντονα  την «αινιγματική» συμπεριφορά του Δημάρχου απέναντι στον συγκεκριμένο σύλλογο.

Κορυφώνεται η αγωνία για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου

Όλα για όλα τα παίζει η κυβέρνηση αυτή την εβδομάδα για να επιτύχει την ψήφιση του  μεσοπρόθεσμου προγράμματος στη  Βουλή, ώστε να εξασφαλιστεί χωρίς προβλήματα η ομαλή δανειοδότηση της χώρας  και να αποφευχθούν οι όποιες περιπέτειες.

Το καυτό τετραήμερο ξεκινά με την έναρξη της συζήτησης  του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στην Ολομέλεια της Βουλής το απόγευμα της Δευτέρας. Η κρίσιμη ψηφοφορία  θα γίνει την Τετάρτη, ενώ την  Τρίτη αρχίζει στην αρμόδια κοινοβουλευτική  επιτροπή η συζήτηση του σχετικού εκτελεστικού νόμου, ο οποίος θα ψηφιστεί την Πέμπτη από την Ολομέλεια.

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

SPECIAL OLYMPICS 2011-ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΒΡΑΥΡΩΝΙΑΣ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ

Από Κατερίνα Παπαϊωάννου

“Let me win!
But if I cannot win,
Let me be brave in the attempt!!!!”

Συγκινητική η προσπάθεια του Φιλανθρωπικού Συλλόγου μουσικής Χορωδίας Βραυρωνίας στην δεύτερη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια των παράλληλων εκδηλώσεων για τα Special Olympics 2011 στις κατασκηνώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αγ. Ανδρέα Αττικής.
Η οργάνωση έγινε από τα μέλη της χορωδίας που κατέβαλαν κάθε προσπάθεια τόσο οικονομική όσο και ανθρώπινη για να δώσουν μεγάλη χαρά στα παιδιά με ειδικές ανάγκες που συμμετέχουν σε αυτήν την Ολυμπιάδα.
Εξαιρετική ήταν η εισαγωγική ομιλία της κ.Ιωάννας Μωραίτη που μας καλωσόρισε στην εκδήλωση με έναν λόγο που άγγιξε τα βαθύτερα κομμάτια της ψυχής μας….

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΚΑΠΗ

Από Κυριακάκη Βίκυ
Μια βραδιά με την χορωδία του Καπή Σπάτων ζήσαμε το βράδυ τις Παρασκευής στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου μας, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό «Πέτρου και Παύλου».
Η χορωδία του Καπή Σπάτων έχει διακριθεί   στο παρελθόν με το πρώτο βραβείο στα Μεσόγεια. Την εκδήλωση  τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής κ. Καντερές, ο κ.Δήμαρχος Σπάτων Αρτέμιδος, οι αντιδήμαρχοι κ.Μαργέτης ,κ.Γκινοσάτης, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.
Ο κ.Δήμαρχος  στην ομιλία του μας έδωσε κουράγιο και δύναμη γιατί όπως μας είπε μέσα από τις δύσκολες μέρες που ζούμε αυτές οι πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι όαση να ξεφύγουμε από τα προβλήματα μας έστω και για μερικά λεπτά.
Ο κ.Μαργέτης συνεχίζοντας το έργο του ως πρόεδρος του Καπή ήταν φανερά συγκινημένος από την προσπάθεια που έγινε ώστε ο κόσμος να μείνει ικανοποιημένος.

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΛ !!!!!



Συνήθως λέμε εμείς οι παλαιοί ότι «όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά» , το θέμα είναι να μην φτάσει αυτή η φωτιά έξω από την πόρτα μας γιατί τότε όπως όλα δείχνουν θα είναι αργά.

Μυστικές συναντήσεις από την πλευρά του κ.Δημάρχου και των κ.Αντιδημάρχων για το φλέγον ζήτημα του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Β.Μεσογείων  εν συντομία ΚΕΛ  με την περιφέρεια δείχνουν να γίνονται αλλά τελικά να μην είναι τόσο μυστικές μια και ζούμε όλοι σε ένα μεγάλο χωριό. Όπως ενημερωθήκαμε από την επίσημη σελίδα στο διαδίκτυο της παράταξης «Νέα Εποχή-Δύναμη Αλλαγής», του κ. Δημήτρη Μάρκου, ακούγονται «φήμες» για το ΚΕΛ.

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 23/6/2011, ο κ. Δημήτρης Μάρκου, επικεφαλής της παράταξης «Νέα Εποχή-Δύναμη Αλλαγής», θέτει ερώτημα προ Ημερησίας Διάταξης στον κ. Δήμαρχο , για τις «φήμες» που κυκλοφορούν για το ΚΕΛ. (Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων), και που είναι ένα από το βασικότερα θέματα που έχει απασχολήσει τον Δήμο μας τους τελευταίους 4 μήνες.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ 27/6/2011



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 19/2011
ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ


ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. 19486/23-06-2011
-----


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας καλούμε να προσέλθετε σε Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων – Αρτέμιδος, που θα γίνει στις 27 Ιουνίου 2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 8:00 μ.μ., για συζήτηση επί των κατωτέρω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια... του ΚΕΛ

Ακόμη μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας - Πικερμίου όπου η Δημοτική Αρχή για μια ακόμη φορά "φώναξε" προς όλους ότι θέλει αυτόνομο ΚΕΛ αλλά όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Π. Βλαχάκης, η πολιτεία θέλει ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι.

SPECIAL OLYMPICS:BLANOS SPORTS PARK


Αγαπητοί δημότες & κάτοικοι της πόλης,



Oι Παγκόσμιοι  Αγώνες Special Olympics, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα από
25 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου, αποτελούν τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση στον κόσμο στο
χώρο της διανοητικής αναπηρίας, ένα αληθινά ξεχωριστό και πολλαπλά ωφέλιμο γεγονός
για τις χώρες που τους φιλοξενούν. Στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011, η 


ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011 :ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΥ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
«Ο ΞΕΝΟΦΩΝ»

Δήμος Παλλήνης: Προκήρυξη πρόσληψης έκτακτου επονικού προσωπικού για ανάγκες πυροπροστασίας

Ο Δήμος Παλλήνης προκηρύσσει 20 θέσεις εποχικού προσωπικού για ανάγκες πυροπροστασίας διάρκειας 2 μηνών.
Αιτήσεις γίνονται δεκτές στο Δημοτικό κατάστημα Παλλήνης, Ιθάκης 12 - Γέρακας, Γραφείο προσωπικού, έως την Παρασκευή 24 Ιουνίου.
Πληροφορίες: Βεροπούλου Ευτυχία στο 210-6604634.

Δήμος Σπάτων: Πρόσληψη έξι ( 6 ) ατόμων με σύμβαση εργασίας Ι.Δ. ορισμένου χρόνου

Γ Ν Ω Σ ΤΟ Π Ο Ι Η Σ Η

      Έχοντας υπόψη :

spata03

1. 

     Τις διατάξεις των παρ. 1 και 3 του άρθρου 206 του Ν.3584/2007 «Κύρωση του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων» (Φ.Ε.Κ. 143/Α΄/28-6-2007) .
2.      Την αριθ.43118/31-7-2007 εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. «Πρόσληψη προσωπικού για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών των ΟΤΑ α΄ βαθμού». 

Ένας αγανακτισμένος δήμαρχος- Τι πιστεύει ο Χρήστος Μάρκου για το κίνημα των αγανακτισμένων!

Ποια είναι η άποψή σας για το κίνημα των αγανακτισμένων;
-Χρήστος Μάρκου: «Θεωρώ εξ’ αρχής σημαντική υπόθεση την κοινωνική κινητικότητα. Επομένως το κίνημα των «αγανακτισμένων» αποτελεί εξ’ αντικειμένου έκφραση και επιθυμία της ίδιας της κοινωνίας.
Το εν λόγω κίνημα εμφανίζεται σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για την Ελληνική Κοινωνία. Αποτυπώνει στην πράξη την άρνηση της να ενσωματωθεί στις σημερινές δομές του πολιτικού συστήματος της χώρας. Δομές που είναι υπεύθυνες για την κρίση που πλήττει τον τόπο και την κοινωνία.
Το κίνημα λοιπόν των αγανακτισμένων
-αποστασιοποιείται από τις υφιστάμενες οργανωμένες πολιτικές δυνάμεις της χώρας.
- δεν εμπιστεύεται τα Μ.Μ.Ε. , θεωρώντας  τα συνυπεύθυνα και συνυπόλογα για την κρίση.

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Θανάσης Μπούρας-Συζήτηση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης

Ο Θανάσης Μπούρας, βουλευτής Περιφέρειας Αττικής της Ν.Δ. και τ. Υφυπουργός, κατά τη συζήτηση επί της προτάσεως του Πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης της Βουλής προς την Κυβέρνηση πήρε το λόγο και υποστήριξε τα εξής:
«Η σημερινή συζήτηση, διεξάγεται υπό τη σκιά των εξαιρετικά δυσμενών οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων. Όλοι οι οικονομικοί δείκτες, αποτυπώνουν ανάγλυφα το μέγεθος του προβλήματος μέσα από το οποίο επιβεβαιώνεται η αστοχία της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Γεώργιος Βλάχος-Επικείμενες καταργήσεις – συγχωνεύσεις Δ.Ο.Υ

Ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γεώργιος Βλάχος, με κατάθεση σχετικής ερώτησης, έφερε στη Βουλή το θέμα των επικείμενων καταργήσεων – συγχωνεύσεων Δ.Ο.Υ που φέρεται να μελετά το Υπουργείο Οικονομικών στην Ελληνική Επικράτεια.
Ο κ. Βλάχος στην ερώτησή του επισημαίνει πως η συγκεκριμένη ενέργεια, ιδιαίτερα στην Περιφέρεια Αττικής, θα οδηγήσει χιλιάδες πολίτες σε μεγάλη καθημερινή ταλαιπωρία στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο καθώς οι φερόμενες προς κατάργηση -συγχώνευση Δ.Ο.Υ (κατάργηση των Δ.Ο.Υ Λαυρίου και Κορωπίου, οι οποίες θα συγχωνευτούν με την Δ.Ο.Υ Παλλήνης, κατάργηση της ΔΟΥ Μεγάρων και η συγχώνευσή της με τη ΔΟΥ Ελευσίνας, η Δ.Ο.Υ Αγίου Στεφάνου φέρεται να καταργείται και να

ΚΑΝΤΕΡΕΣ-Αξιοποίηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού

Αξιοποίηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού
Σε συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων, της οποίας είναι μέλος, συμμετείχε ο Βουλευτής Αττικής και Αναπληρωτής Τομεάρχης Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Καντερές. Την επιτροπή, που συνεδρίασε με θέμα «Παρουσίαση του σχεδίου αξιοποίησης του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού»,  ενημέρωσαν ο κύριος Σπύρος Πολλάλης, Πρόεδρος της Ελληνικού Α.Ε. και ο τέως Υπουργός Επικρατείας (νυν Αναπληρωτής Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης) κύριος Χαράλαμπος Παμπούκης.

80 κατηγορούμενοι - Τρανταχτά ονόματα προέδρων ΠΑΕ, διαιτητών, διεθνών ποδοσφαιριστών στο κύκλωμα με τα στημένα!

Σε λίγη ώρα οδηγούνται στον εισαγγελέα
- Παράγοντες πολλών ομάδων μεταξύ των κατηγορουμένων
- Περίεργες πρακτικές προς τους δημοσιογράφους από τους υπαλλήλους στην Ευελπίδων

Financial Times: "Απέτυχε στο Eurogroup ο Ε. Βενιζέλος"

Στην αποτυχία του Ε. Βενιζέλου να αναδιαπραγματευτεί στο Eurogroup τους όρους του μεσοπρόθεσμου αναφέρεται δημοσίευμα των Financial Times με τίτλο «H Ελλάδα κατηγορείται ότι προσπαθεί να τροποποιήσει τα μέτρα λιτότητας».

Σε δύο εργάσιμες μέρες θα δίνεται η άδεια δόμησης

Aπλοποίηση στην έκδοση των οικοδομικών αδειών, άρση των χρονοβόρων διαδικασιών και υποβολή των απαιτούμενων εγγράφων ακόμη και μέσω Ιντερνετ προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος που παρουσίασε χθες η πολιτική ηγεσία στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Οι μεγάλες αλλαγές θα έρθουν με την κατάργηση των  πολεοδομικών γραφείων με τη μορφή που τα ξέραμε σήμερα, αφού στο εξής θα αναλάβουν μόνο τον έλεγχο της νομιμότητας των εγγράφων και θα ανήκουν στους δήμους. Σήμερα λειτουργούν 180 πολεοδομικά γραφεία, ενώ προβλέπεται σχεδόν να διπλασιαστούν στο πλαίσιο του «Καλλικράτη».

Ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στα Σπάτα

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε χθες σε πρατήριο υγρών καυσίμων στα Σπάτα.

Συγκεκριμένα, ο ένας εκ των δύο δραστών μπήκε στο πρατήριο, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μπασιάκου και Μπέκα και με την απειλή πιστολιού- πυροβόλησε, μάλιστα, μια φορά στον αέρα, χωρίς να προκληθεί τραυματισμός- αφαίρεσε άγνωστο χρηματικό ποσό.

Στη συνέχεια ο δράστης διέφυγε με μοτοσυκλέτα στην οποία τον περίμενε ο συνεργός του.
Οι δράστες αναζητούνται από την Αστυνομία.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 23/6/2011



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 18/2011
ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ


ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. 18287/17-06-2011
-----


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας καλούμε να προσέλθετε σε Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων – Αρτέμιδος, που θα γίνει στις 23 Ιουνίου 2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 8:00 μ.μ., για συζήτηση επί των κατωτέρω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης: